alt tekst
Daan geeft antwoord

Daan loopt met Emmelie op de markt. Ze spelen samen, waarbij Daan goed oplet. Als ik hem vraag of hij mee wil doen, lijkt hem dat leuk, maar we moeten wel op Emmelie blijven letten.

 

Daan woont al zijn hele leven in Gouda, is getrouwd en heeft een dochtertje van twee jaar. Ze hebben een huis gekocht en wonen hier met veel plezier. Daan denkt dat het goed met hem gaat door zijn positieve mindset. Voor hem is het glas vaak half vol en niet half leeg.
‘Tegenslagen komen we allemaal tegen, wij ook in de familie. Ziektes en dergelijke, daar hebben we allemaal mee te maken. Ondanks dat probeer ik iedere dag dankbaar te zijn. Nu is het mooi weer en ben ik hier met Emmelie. Ik ben even zonder werk, maar ja, nu genieten we samen hier op de markt. Het heeft dus heel erg te maken met hoe je kijkt naar je omgeving. Deze manier van kijken naar mijn leven is me niet aan komen waaien. In mijn jeugd had ik veel tegenslagen. Mijn ouders gingen uit elkaar, een gebroken gezin. Dat heeft mij geleerd om door te gaan en positief te blijven. Met Emmelie gaat het goed, omdat ze veel liefde en aandacht krijgt. Daarnaast gaat ze nog twee dagen naar de kinderopvang, daar ze leert om te delen en met andere kinderen om te gaan.’