alt tekst
Henny geeft antwoord

Henny komt aangelopen zonder de hondjes waar hij normaal gesproken altijd mee wandelt.

Aan de telefoon verteld Henny mij later dat het goed met hem gaat. Hij heeft een nieuwe baanen is heel actief met vrijwilligerswerk. Hij geeft vaak optredens als zanger en doet dat om geld in te zamelen voor Villa Joep. Het doet hem goed om iets voor anderen te kunnen doen.

 

Henny vraagt zich zelden af ‘waarom’ iets gebeurt, maar wel ‘wat’ er gebeurt. Natuurlijk heeft hij ook wel ‘waarom’ vragen. Belangrijker voor Henny, is dat hij zich bij allerlei gebeurtenissen afvraagt wat hij kan betekenen in een situatie. Henny gaat met de situatie een dialoog aan.

Dat doet hij zowel privé als in zijn werk als activiteitenbegeleider. Persoonlijk is het voor Henny heel belangrijk om te kijken naar het moment en van daaruit zo bewust mogelijk te leven. Door dat te doen gaat het goed in het leven van Henny, ook al zijn er soms zeer lastige momenten. Dan kan Henny ervaren dat hij heel even slachtoffer is, maar kort daarna gaat hij kijken wat er nodig is en dan groeit hij weer. Die kracht haalt hij uit de natuur, de groei- kracht die in elk leven zit. Vanuit het ervaren van die natuurlijke kracht is Henny voor zijn gevoel verbonden met alles wat er om hem heen leeft en kan hij niet anders dan daar met respect mee omgaan.