alt tekst
Jolanda geeft antwoord

Jolanda en haar vriendin Marjan waren op weg om een trouwtaart te gaan bestellen. Jolanda ging trouwen en toch was er tijd om mijn vraag te beantwoorden.

 

‘Het gaat hartstikke goed met me nu. Ik ben eigenlijk een heel gelukkig mens. Ik heb alles wat mijn hartje begeert. Niet in materialistische zin, maar vooral door al die mensen om me heen. Ik heb drie fijne kinderen waar het goed mee gaat. Ze hebben hun draai gevonden in het leven. Ik werk nog full time en dat is mooi, hoewel soms een beetje veel. Het is wel een hele leuke baan en daarom werk ik ook veel, maar soms denk ik dat er ook wel andere leuke dingen zijn om te doen. Ik vertel nu waarom het goed gaat in mijn leven, maar dat is niet altijd zo geweest.

Het is niet altijd goed gegaan. Ik heb veel meegemaakt. Toen ik jong was zijn mijn vader en mijn moeder en zusje overleden. Dat deed natuurlijk wel wat met me. Maar mijn leven ging door en daar probeer ik dan weer wat moois van te maken. Dat is me nu weer aardig gelukt door alsmaar door te gaan en positief te blijven. Ik had gelukkig ook veel mensen om me heen. Heel veel vriendinnen. Binnenkort ga ik trouwen en we hadden een high tea met al mijn vriendinnen en dat was super leuk. We hebben een gezellige middag gehad. Ik had het eigenlijk niet meer verwacht dat trouwen er nog van zou komen, maar ja, binnenkort is dat echt zo. Ik heb Hans tien jaar geleden leren kennen en was alleen met drie kinderen en hij met twee kinderen. We zijn gaan samenwonen en zo ging het steeds beter. We hadden toen samen vijf pubers en dat is allemaal goed gegaan. Ik ben nieuwsgierig en geniet graag van het leven. Dat komt misschien ook wel omdat ik veel hoogte- en dieptepunten heb gekend. Ik ben wel heel dankbaar zoals het leven voor mij nu is en hoe het gaat.’